Planul De Antrenament
Abordarea planului de antrenament
Cateva aspecte simple si de baza :
- Intotdeauna incepeti antrenamentul cu o incalzire,care are rolul de a va pregati pentru un antrenament bun.Pentru a putea performa,organismul are nevoie de o perioada de acomodare pentru a regla ritmul cardic,temperatura,elasticitatea articulatiilor si muschilor.
- Folositi greutati maximale care va permit o executie stricta a exercitiului.Nu ridicati greutati excesive pentru ca puneti in pericol articulatiile.
- Executati exercitiile in forma stricta si nu folositi inertia.Folosind inertia veti reduce cursa miscarii deci intervalul extensie maxima-contractie maxima dispare.
- Pentru a progresa schimbati-va periodic programul de antrenament.Variati exercitiile,greutatile,tehnicile de crestere a intensitatii si veti sta departe de monotonie.
- Cand va antrenati cu greutati mari, intotdeauna sa fiti asistat de un partener pentru a evita accidentarile.Cand este cazul partenrul va poate ajuta sa efectuati si cateva repetari fortate.
- Antrenati-va toate partile corpului,toate grupele musculare
- Nu va antrenati grupele musculare pana la epuizare la fiecare antrenament.
- Intotdeauna sa aveti un plan de antrenament,pregatit din timp si bine gandit pentru a duce la scopul urmarit
- Evitati supraantrenamentul.Muschii cresc atunci cand va odihniti si nu in timpul antrenamentului,asadar odihniti-va si hraniti-va corespunzator