La urma urmei, băuturile îndulcite artificial nu ar putea fi mai mari pentru dvs.
Băuturile cu zahăr sunt, fără îndoială, una dintre numeroasele cauze ale epidemiei de probleme de creștere a greutății: Facilități pentru Managementul și prevenirea bolilor indică faptul că mai mult de jumătate dintre oameni beau o băutură cu zahăr, descrisă ca o băutură cu 5% sau mai mult zahăr, zi de zi.
Cât de nesănătos este acest lucru pentru bunăstarea ta? O cutie obișnuită de Coca-Cola vine cu 33 grame de zahăr. Se recomandă bărbaților doar 36 de grame de zahăr adăugat pe zi, iar fetelor 25 de grame. Pentru ca o „afacere cu” să vă plaseze deasupra sau foarte aproape de pragul respectiv. Apoi adăugați faptul că sosurile, sosurile de salată și chiar băuturile sportive au mult mai mult zahăr adăugat și, de asemenea, primiți 200 de energie din zahăr singur zi după zi.
Băuturile îndulcite artificial, cele îndulcite cu Splenda și alți îndulcitori non-nutritivi, au fost considerate de mult timp o varietate sănătoasă a acestor bombe de zahăr, dar o nouă analiză publicată în Journal of Școala Americană de Cardiologie a constatat că nu este cazul. .
Pentru studiu, s-au examinat informațiile de sănătate a peste 100.000 de persoane pentru a afla câte băuturi îndulcite artificial și zaharate au consumat pe zi. Printr-o serie de cursuri de urmărire, oamenii au fost întrebați dacă au avut evenimente cardiovasculare, descrise ca accident vascular cerebral, atac ischemic tranzitor, infarct miocardic, sindrom coronarian acut și angioplastie.
Toți cei care au băut băuturi zaharate, pe lângă cei cu îndulcitori sintetici, au fost mult mai predispuși să sufere de probleme cardiace coronariene decât cei care nu au consumat niciunul.
„Studiul nostru sugerează că băuturile îndulcite artificial ar putea să nu fie un înlocuitor sănătos pentru băuturile cu zahăr, iar aceste informații prezintă argumente suplimentare pentru a conduce dezbaterea actuală privind impozitele, etichetarea și reglementarea a băuturilor zaharoase și a băuturilor îndulcite artificial ”, a menționat într-un anunț Eloi Chazelas, doctorand, creator principal al examenului și membru al grupului de analiză a epidemiologiei dietetice.