Dieta disociata
Dieta disociata
Dieta disociata este una dintre cele mai vechi planuri alimentare create pentru pierderea greutatii, care si-a dovedit eficienta si care a ramas printre cele mai folosite diete. Aceasta dieta este foarte criticata, insa aduce foarte multe efecte benefice in lupta cu kilogramelor in plus.
Dieta disociata se axeaza pe principiul separarii anumitor grupe alimentare, iar in functie de tipul regimului propus aceasta exclude grasimile sau carbohidratii din alimentatie. Dieta exclude in unele cazuri chiar si fructele si legumele, fapt pentru care si-a castigat foarte multi critici.
Principiul dietei disociate presupune alegerea categoriilor de nutrienti pentru consumarea separata, deoarece alimentele vor fi digerate mult mai rapid si nu va permite organismului sa depoziteze strat adipos. Nu conteaza cantitatea de alimente care va fi cansumata atata timp cat carbohidratii, preteinele si grasimile nu sunt amestecate.
Planul alimentar pentru dieta disociata va reprezenta consumul unei singure categorii de alimente la fiecare masa. Vor fi eliminate din dieta consumul de paste fainoase si dulciuri iar grasimile maxim 1-2 lingurite de ulei vegetal pe zi. Rezulatele dietei se pot vedea chiar dupa 2-3 zile si de aceea este considerata o dieta rapida.
[checklist]
Planul alimentar saptamanal al dietei disociate:
- Luni: Carne (pui, curcan, fara peste).
- Marti: Legume.
- Miercuri: Lactate degresate.
- Joi: Fructe.
- Vineri: Peste.
- Sambata: Oua si lactate.
- Duminica: Oua si lactate.[/checklist]
[bullets_white]Dieta disociata:
- Poate fi tinuta pe o perioada de la 4 saptamani pana la 3 luni, insa rezultatele nu se vor vedea constant existand perioade de stagnare, dupa care se revine la eliminarea grasimii.
- De asemenea un mare dezavantaj in cadrul dietei, este recapatarea kilogramelor in plus, dupa incetarea regimului alimentar.
- Nu se va simti senzatia de foame deoarece nu are restrictii cu privire la cantitate, insa nu se recomanda un aport caloric mai mare de 2000 calorii.
- Printre deficientele dietei disociate se numara si unele carente nutritionale, care pot sa apara mai ales daca dieta este urmata un timp indelungat.[/bullets_white]