Consumul de lapte cu conținut scăzut de grăsimi vă poate ajuta să îmbătrâniți mai lent
Aportul de lapte cu conținut scăzut de grăsimi, comparabil cu 1% sau fără grăsimi, ar putea fi, de asemenea, bun pentru mai mult decât să ne tăiem talia . Un studiu mai recent realizat la Brigham Younger College și dezvăluit în Oxidative Drugs and Mobile Longevity a constatat că laptele cu conținut scăzut de grăsimi este „semnificativ” legat de îmbătrânirea mult mai mică la adulți.
În special, au descoperit cercetătorii, adulții care beau 1% cu vârsta de 4,5 ani mai lent decât cei care beau 2%. „Nu este un factor neplăcut să bei lapte”, a spus Larry Tucker, profesor de știință BYU și investigator principal în această provocare. „Este mai bine să fii mai conștient de tipul de lapte pe care îl consumi.”
Deci, de ce să consumăm mai repede lapte cremos într-un procent rezonabil de gri? Are legătură cu telomerii, care se găsesc la sfârșitul fiecărui cromozom, cunoscut și sub numele de elemente constitutive ale vieții.
Telomerii apără cromozomii de deteriorare și, pe măsură ce îmbătrânim, devin mai scurți, făcându-ne mai predispuși la rezultatele îmbătrânirii.
Există diferite probleme care au un efect asupra dimensiunii telomerilor, comparabile cu planul de slăbire, iar laptele bogat în grăsimi este aparent unul dintre mulți vinovați predominante telomerii mai scurți. Tucker și forța sa de muncă au descoperit că, pentru fiecare îmbunătățire de 1% a grăsimilor din lapte consumate, telomerii au fost cu 69 de perechi de baze mai scurte, rezultând încă 4 ani de îmbătrânire organică.
Cel mai surprinzător este faptul că persoanele care au băut lapte integral aveau telomeri cu 145 de perechi de bază mai scurte decât băutorii de lapte fără grăsime, rezultând încă opt ani de îmbătrânire organic.
În mod surprinzător, persoanele care nu beau lapte în niciun fel aveau telomeri mai scurți decât cei care consumau lapte degresat sau 1 la sută.
Autorii recenziei recunosc că există puțin sau deloc spațiu pentru a întreba de ce a fost descoperită această afiliere. „Cumpărătorii de lapte bogat în grăsimi pot avea o existență mult mai puțin sănătoasă decât consumatorii de lapte cu conținut scăzut de grăsimi”, au scris ei. „Cauzarea este o posibilitate, iar concluziile actuale justifică o analiză suplimentară în acest spațiu, cu toate acestea, scopul acestui studiu nu permite concluzii cauzale.”
Descoperirile, a adăugat Tucker, par să ajute consiliile dietetice pentru oameni, care îi încurajează pe adulți să bea lapte degresat sau 1% în cazul în care aleg să bea. lactate.