Cele mai bune 10 alimente pentru controlul glicemiei
Căpșune
Potrivit Asociației Americane a Diabetului, căpșunile stabilesc recordul pentru superalimentele diabetului care pot fi bogate în minerale, antioxidanți și fibre care pot fi bune pentru starea generală de sănătate și pot ajuta la oprirea bolii.
Analiza a legat și consumul de căpșuni cu scăderea glicemiei. Cercetările din revista Meals & Operate au examinat rezultatele căpșunilor cu privire la intervalele de zahăr din sânge. Oamenii de știință au cerut 14 adulți plinuți să mănânce o băutură de căpșuni (echivalentă cu 1 cană de căpșuni proaspete) una din trei ori: cu 2 ore mai devreme decât un mic dejun tipic occidental (descris ca o masă cu exces de energie, grăsimi saturate și zahăr și sărac în vitamine), cu alimente sau la două ore după masă. Cei care au băut băutura cu căpșuni cu două ore înainte de micul dejun au avut o scădere semnificativă a zahărului din sânge pe un interval de 10 ore comparativ cu cei care au băut-o cu alimente. Cercetătorii presupun că căpșunile ar putea îmbunătăți semnul insulinei, transferând glucoza (cunoscută și sub numele de zahăr) din sânge și în celule mai repede. Cercetătorii au ajuns la concluzia că consumul de căpșuni în decurs de două ore de la masă ar putea ajuta la scăderea zahărului din sânge.