Blog Details

Culturism - Culturismul.ro > Fitness > Alimentele si Sanatatea

Alimentele si Sanatatea

Alimentele si Sanatatea

O alimentatie bine pusa la punt poate proteja organismul de diferite afectiuni. De aceea consumul mancarilor potrivite poate indeparta considerabil riscul cancerului, depresiilor sau al bolilor de inima. In continuare vom vorbi despre care sunt cele mai bune alimente sanatoase, cum ar trebui consumate si ce efect vor avea ele.

Insomnia si alimentele
Noptile lipsite de somn pot fi temporare (cauzate de situatii sau evenimente stresante) sau pe termen lung (ca rezultat la stresul cronic).
Simtomele insomniei: Insomnia poate fi cauzata si de alte cauze precum indigestia,astmul, hipoglicemia sau consumului excesiv de alcool.
Alimentele care pot ajuta in cazul insomniei
Alimentatia care ar putea ajuta in tratarea acestor cazuri este painea, pastele, cartofii si orezul (alimente bogate in carbohidrati), insa atentie deoarece o cantitate mare de carbohidrati se poate depune sub forma de strat adipos. Specialisti indica si consumul de carne de curcan, banane, iaurt sau curmale. Lipsa vitaminei B6 in organism poate fi asociata cu insomnia si de aceea carnea slaba sau laptele degresat nu trebuie sa lipseasca din alimentatie.
Macroul, somonul, sardinele sunt alte alimente recomandate in cazul insomniei. De asemenea consumul de seminete de floarea soarelui, dovleac sau susan ajuta la tratarea insomniei.
Carnea rosie, carnea de pasare, pestele, cerealele, legumele verzi asigura fierul necesar organismului. Anumite cercetari demonstreaza ca lipsa fierului din organism poate duce la aparitia insomniei. Laptucile, in special cele salbatice, au in componentra lor o substanta sedativa care te ajuta sa ai parte de un somn odihnitor de aceea se poate consuma inainte de culcare o salata care contine si laptuci.

Depresia si alimentele
Depresia poate fi caracterizata prin sentimente intense si persistente de tristete, pesimism si interes scazut pentru activitatile zilnice.
Simptome: anxietate, pierderea bunei-dispozitii, nivel scazut de energie, oboseala, lipsa de concentrare, lipsa stimei pentru propria persoana, sentimente de vina si pesimism cu privire la viitor. Poate fi asociata cu tulburari de somn si apetit scazut.
Alimentele care pot ajuta in cazul depresiei
In cazul in care vei consuma aceste alimente nu vei depasi momentele de depresie de la o zi la alta insa relationate cu terapia sugerata de doctor, ele pot avea efecte pozitive in tratarea acesteia. Alimentele precum varza, conopida, sfecla, sparanghelul, fasolea neagra (bogate in vitamina B) pot ajuta in cazul depresiei. De asemenea se mai recomanda carnea usoara si laptele degresat la micul dejun. Alimentele care trebuiesc evitate in aceste situatii sunt dulciurile care cauzeaza o crestere a nivelului de zahar din sange (zahar, miere, dulciuri, biscuiti, prajituri si bauturi dulci).

Oboseala si alimentele
Cauzele aparitiei oboselii este cauzata de lipsa somnului, stresul, multa munca, putina miscare, deficiente dietetice sau anumite boli.
Simptome: lipsa totala de energie, inabilitatea de concentrare.
Alimentele care pot ajuta in cazul oboselii
Carnea rosie, pestele in ulei, cereale la micul dejun, legume proaspete, nucile si semintele. Lipsa fierului in organism poate conduce la oboseala severa de aceea consumul de portocalele, grapefruit, papaya, ardei iute sunt fructe si legume bogate in vitamina C, care ajuta organismul sa mentina fierul. Morcovii, cartofii, mango si caisele sunt alte alimente recomandate in tratarea oboselii. Lipsa Mg din organism duce la oboseala musculara iar laptele painea si cerealele sunt surse de magneziu. Carnea, puiul, pestele, ouale, lactatele sau cerealele asigura vitamina B12, iar lipsa acesteia in organism duce la epuizare
Alimentele ce trebuiesc evitate
Produsele sarace in vitamina B precum produsele fast-food. Cafea, ceaiul, Cola si medicamente care contin cofeina, de asemenea trebuiesc eliminate deoarece influenteaza negativ starea de oboseala.

Leave A Comment

All fields marked with an asterisk (*) are required