5 pași pentru crearea plăcii dvs. folosind metodologia plăcii diabetului
Metodologia Diabetes Plate, creată de American Diabetes Affiliation, este o metodologie ușoară și eficientă de planificare a meselor pentru a ajuta persoanele cu diabet pentru a gestiona nivelul zahărului din sânge și chiar pentru a reduce greutatea.
Și pierderea în greutate poate duce la un stil de viață mai bun; Potrivit cercetărilor, persoanele care pierd 5-10% din greutatea corporală au șanse mai mari de 50% să sufere
Diabet de tip 2 este, din păcate, un handicap uriaș în America. Facilitățile de gestionare și prevenire a bolilor indică faptul că 34 de milioane de persoane au diabet, iar 90-95 la sută dintre ele au tipul 2. În mod tradițional, acest tip de diabet a fost prezent la adulții în vârstă, totuși, În ultima perioadă, tinerii și chiar tinerii au fost identificați în același timp, taxele pentru probleme de greutate au crescut în toată țara.
Semnele diabetului de tip 2 acestea includ sete excesivă, emoții obosite, piele uscată și pori, răni și multe altele.
Deci, clar, răspunsul la controlul și oprirea diabetului este să vă gestionați greutatea. La urma urmei, este mult mai simplu spus decât finalizat și alte persoane cu diabet trebuie să acorde mai multă atenție ceea ce pun în farfurie. Din fericire, metodologia menționată mai sus pentru diabet zaharat o face infailibilă.
Ca alternativă la numărarea carbohidraților și măsurarea părților, ar trebui să utilizați placa dvs. ca informații vizibile pentru a crea mese echilibrate și adecvate. pentru diabet. Iată o privire la cei 5 pași ai acestei metodologii și la o serie de alte metode de probă pentru crearea unei farfurii.
Înainte de a începe, începeți cu o cină. placă cu diametrul de aproximativ 9 inci. Pentru cei care doresc mai multă energie decât de obicei, utilizați o farfurie mai mare comparabilă cu o farfurie de cină de 11 sau 12 inci. În cazul în care doriți să reduceți caloriile, puteți decide să folosiți o farfurie puțin mai mică, cum ar fi o farfurie de 8 inch.
1 din 6
Marina Tatarenko
Pasul 1: Umpleți jumătate din farfurie cu legume fără amidon
Legumele sunt ambalate cu vitamine, minerale, fibre și fitochimicale (compuși vegetali puri care ajută la combaterea și oprirea bolilor). Cu atât de puțină energie și carbohidrați, vă puteți bucura de legume suplimentare fără amidon pe farfurie. Legumele fără amidon includ anghinare, broccoli, sparanghel, morcovi, varză, castraveți, praz, ciuperci, ardei grași, varză, bure și roșii.
2 din 6
The American Diabetes Affiliation
Pasul 2: Umpleți un sfert din farfurie cu proteine slabe
Mâncarea cu proteine din cadrul metodologiei plăcii pentru diabet include pește, carne de pasăre, carne slabă, produse din soia și brânză. Proteinele vegetale, cum ar fi fasolea, linte, soia, fructe uscate și unturi de nuci sau tempeh, au un conținut mai mare de carbohidrați decât proteinele animale, cu toate acestea, ele pot fi incluse în Metodologia farfurie pentru diabet. Pentru cei care aleg să vă umple farfuria cu proteine vegetale, atunci știți că farfuria dvs. ar putea fi, de asemenea, ușor crescută în carbohidrați, totuși puteți alege să faceți câteva modificări ușoare de la amidon cu carbohidrați mai mare la cel mai mic, în principal amidon sau legume. proteine. De exemplu, dacă selectați o proteină carbohidrată excesivă, cum ar fi fasolea sau linte, încercați să alegeți o legumă cu conținut scăzut de carbohidrați pentru a o adăuga în sfertul de farfurie rezervat meselor cu carbohidrați. ) 3 din 6
Oleksandra Naumenko
Pasul 3: Completați opusul sfert din farfurie cu mese cu carbohidrați
În cadrul metodologiei Diabetes Plate, mesele cu carbohidrați includ cereale, legume cu amidon, fructe, lapte și iaurt. Când selectați cereale, alegeți cereale integrale comparabile cu orezul brun, ovăzul laminat, quinoa sau amarantul. Legumele cu amidon includ dovlecei de ghindă, dovlecei, porumb, mazăre fără experiență, păstârnac, pătlagină, cartofi și dovlecei.
4 din 6
puhhha
Pasul 4: Pentru a termina masa, adăugați apă sau o altă băutură foarte slabă în calorii sau fără calorii
Nu treceți cu vederea că băuturile afectează și zahărul din sânge. Este esențial să rămâi hidratat, iar apa este cea mai bună opțiune atunci când vine vorba de hidratare. Stați departe de băuturi, cum ar fi sifon obișnuit, pumn de fructe, băuturi din fructe, băuturi pentru vitalitate, băuturi sportive, ceai dulce și diferite băuturi zaharoase. Sucul, chiar și 100% suc de fructe sau legume, poate crește rapid nivelul zahărului din sânge și ar trebui să fie prevenit.
În plus față de apă, diferite băuturi mici sau zero în Caloriile includ dietă de sifon, apă minerală, sifon pentru membri, espresso și ceai fără componente adăugate, cum ar fi smântână și zahăr, espresso cu gheață obișnuit sau ceai cu gheață, fără componente adăugate, cum ar fi lapte, smântână, zahăr și lapte ne lactat.
5 din 6
Africa Studio
Pas 5: Selectați grăsimi sănătoase în cantități mici
Puteți adăuga, de asemenea, grăsimi sănătoase în orice parte a farfuriei. Pentru gătit, utilizați uleiuri pe bază de plante precum măsline sau canola. Pentru salate, unele adăugări sănătoase de grăsime includ nuci, semințe, avocado și vinaigrete. Străduiți-vă să alegeți alimente proteice care cuprind în mod natural grăsimi sănătoase, cum ar fi peștele gras (somon și ton).
6 din 6