3 motive pentru care a deveni vegan poate fi periculos pentru tine
Fantasy / Veer / Corbis / Getty
S-a confirmat că programul de pierdere Pierderea în greutate vegană este bună pentru reducerea greutății și a fost legată de un risc scăzut de diabet și de majoritatea cancerelor, deci există multe motive pentru care să luați în considerare consumul de plante.
Guru-ul sănătății Dave Asprey, tatăl fondator al Bulletproof și cel mai bine vândut creator al New York Instances, a devenit vegan acum câțiva ani și a susținut că îi place. Vitalitatea lui a crescut și a crezut că a descoperit cheia sănătății supreme. Cu toate acestea, după un timp, fizicul lui Asprey a început să se deterioreze, iar bunăstarea sa sa deteriorat. De îndată ce a renunțat la veganism, a susținut el, a dobândit din nou pentru a corecta sănătatea.
El și-a descris călătoria în cea mai recentă carte electronică, Tremendous Human: The Bulletproof Plan pentru a îmbătrâni înapoi și, eventual, să locuiască pentru totdeauna. Pe măsură ce dietele pe bază de plante cresc în popularitate, alimentate de sportivi de renume precum Cam Newton și Kai Greene care adoptă stilul de viață, oamenii se întreabă dacă aceste superstaruri și altele pot prospera fără carne sau ouă. Asprey spune da, dar restaurarea și bunăstarea lor pe termen lung vor avea de suferit, așa că nu vor putea să rămână prea mult timp.
„Nu îți oferă fizicul elementele corecte de construcție”, spune el. Mai jos sunt enumerate câteva dintre explicațiile pentru care Asprey crede că programul de slăbire pe bază de plante nu este potrivit doar pentru sportivi, ci și pentru oameni în mod regulat.
1 din trei
Este o ispită
Există un lucru cunoscut sub numele de „seduce veganul”, potrivit Asprey. Este un fenomen în care în primele câteva săptămâni de a deveni vegan, cineva se simte mai înalt și mai energic decât înainte de a deveni omnivor.
„De fapt, pentru cei care aruncă tot gunoiul pe care l-au consumat o mare parte din viața lor, se va simți cu adevărat bine”, spune el. Cu toate acestea, spune el, într-o etapă subcelulară, vă lipsiți corpul de vitamine importante. Pe măsură ce treceți de la consumul de grăsimi animale la grăsimi polinesaturate omega-6, preveniți legarea hormonilor tiroidieni de receptori.
Un studiu a mai descoperit că acizii grași polinesaturați, care se găsesc în cantități mari de făină vegetală, afectează comunicarea în interiorul celulei, afectează mișcarea enzimelor care dizolvă cheagurile de sânge și digera proteinele din dietă.
În timp, acest lucru vă încetinește metabolismul, produce ceață cerebrală și vă scade intervalele de vitalitate. Veganii, susține Asprey, au dificultăți în a crede că programul lor de slăbire ar putea fi responsabil de acest lucru din cauza zgomotului preliminar de vitalitate pe care l-au dobândit din programul de slăbire. „De aceea este cunoscut sub numele de apel vegan”, spune el.
2 din trei
Unele culturi nu ar trebui consumate
Asprey subliniază că unele culturi pur și simplu nu vor să fie consumate și, prin evoluție, au dezvoltat metode pentru a nu mai fi consumate de animale. Cu siguranță una dintre aceste metode este prin lectine, un anti-nutrient despre care s-a descoperit că întinde punctele digestive.
Un studiu de la Harvard a constatat, de asemenea, că fitohemaglutinina, un fel de lectină, ar putea determina ca celulele purpurii din sânge să se aglomereze colectiv și să declanșeze greață, diaree și balonare. Lectinele pot determina, de asemenea, ca organismul să nu absoarbă corect anumite vitamine și minerale.
Majoritatea efectelor nedorite ale lectinelor pot fi evitate prin pregătirea corectă a meselor gata, corespunzătoare preparării boabelor de fasole. , deși vor rămâne unele efecte nedorite.
Este esențial să rețineți că lectinele prezintă chiar și unele avantaje, deoarece s-a constatat că acestea sunt o sursă solidă de antioxidanți.
3 din trei
Syda Productions
Scăderea intervalului de proteine / creatină
Este foarte probabil ca acesta să fie factorul în care veganii nu sunt cei mai interesați de Cu toate acestea, în ascultare, unele cercetări au arătat că există motive pentru a te implica în dietele pe bază de plante. ‘aportul de proteine. Proteinele vegetale nu sunt la fel de biodisponibile, adică nu sunt la fel de simplu digerabile ca proteinele animale. Un studiu din 2011 a constatat că ați dori pur și simplu 1,0 grame de proteine pe kilogram de greutate corporală într-un program de slăbire pe bază de plante, comparativ cu 0,6-0,8 pentru consumatorii de carne.
Un alt studiu a constatat, de asemenea, că alimentele pe bază de plante au niveluri mai scăzute de creatină, ceea ce poate afecta eficiența trenului.