Cresterea musculara

Cresterea musculara

Cresterea musculara
Procesul cresterii masei musculare

Corpul in mod normal isi dezvolta masa musculara si forta doar atat cat are nevoie, pentru a face fata solicitarii la care este supus.
Daca sunteti genul de om care nu face prea mult efort fizic, corpul nu va avea nevoie de masa musculara si forta si de aceea nu va creste. Dar daca faceti munca fizica ce presupune miscarea unor greutati veti avea sanse mai mari de a creste in masa musculara si forta deoarece corpul va avea tendinta de a se adapta pentru a putea face fata solicitarii la care a fost supus.
Rezultatul in urma antrenamentelor cu greutati va aparea treptat, fiind nevoie sa fie insotite de o alimentatie si odihna adecvata.
Muschii sunt alcatuiti din fibre musculare, acestea la randul lor fiind formate din miofibrile, care sunt alcatuite la randul lor din unitati longitudinale (sarcomerele) fiind compuse din filamentele de actina si miozina.
Forta unei fibre musculare se datoreaza acestor subunitati musculare si este proportionala cu numarul de filamente de actina si miozina.
Exercitiile cu greutati au capacitatea de a mari numarul de miofibrile si densitatea zonei de filamente,ceea ce produce cresterea masei musculare in dimensiune si forta.
Cresterea in dimensiuni a masei musculare se datoreaza mariri ariei transversale de sectiune a fibrelor musculare si este denumita stiintific hipertrofie. Iar opusul hipertrofiei este denumita atrofia care se datoreaza perioadelor de inactivitate si se inregistreaza scaderea masei musculare.
Hipertrofia este de doua tipuri: hipertrofia tranzitorie si hipertrofia cronica.
Hipertrofia tranzitorie se datoreaza unui antrenament intens si apare dupa cateva ore dupa efort, prin senzatia de umflare a masei musculare.
Hipertrofia cronica se datoreaza cresteri dimensiunii si numarului de fibre musculare si apare dupa perioade lungi de antrenamente cu greutati.

Leave A Comment

All fields marked with an asterisk (*) are required