Tratament naturist acnee
Remedii naturiste pentru acnee
Acneea este una din cele mai cunoscute afectiuni ale pieli, care apare datorita inflamarii glandelor sebacee si foliculilor pilosi. Acneea juvenila este cea mai intalnita si de cele mai multe ori dispare in jurul varstei de 19 ani, nefiind o afectiune grava a pieli, dar care poate creea un aspect neplacut si poate influenta din punct de vedere psihic iar acneea severa poate lasa cicatrici permanente. De asemenea exista si afectiuni periculoase ale acneei si anume acneea necrotica, acneea cheloidiana si acneea conglobata care sunt mai greu de tratat.
Factorii care pot influenta negativ aparitia acneei sunt:
- Dezintoxicatii insuficiente ale organismului, printr-un consum excesiv de grasimi care infunda glandele sebacee, datorita grasimilor insuficient oxidate. Alimentele care pot influenta in mod negativ acneea, sunt: grasimi animale, bauturi alcoolice, mezeluri, branzeturi fermentate, dulciuri ( in special zahar, inghetata, bomboanele, ciocolata).
- Alergii ale organismului fata de anuminte substante, tulburari endocrine, aparitia anumitor infectii microbiene, disfunctii ale sistemului digestiv (constipatia). De accea in timpul acneei este recomandat spalarea pe maini de 2 ori pe zi cu sapun de sulf sau gudron in apa calduta, schimbarea hainelor in fiecare zi si prevenirea constipatiei.
- Aparitia dezechilibrului hormonal, dintre hormonii androgeni si estrogeni prin inflamarea glandelor sebacee si foliculilor pilosi, pot reprezinta motivul aparitiei acneei.
Factorii care pot influenta pozitiv sunt vitaminele si anume:
- Vitamina A – ( Datorita unei cantitatii mari de Sebum care intra in contact cu celulele moarte ale pieli creeaza un mediu ideal pentru aparitia acneei iar Vitamina A regleaza productia de sebum si ajuta la refacerea celulara de la nivelul pielii ).
Alimentele in care se gasesc Vitamina A: morcovi, dovleci, rosii, broccoli, spanac, porumb, frunzele de sfecla rosie, frunzele de papadie, pepenele, mango, caisele, citricele. - Vitaminele din complexul B in special B3 (Niacin), B5 si B6 – ( Au un rol important in metabolismul pielii si tratarea diferitelor tipuri de eczeme ).
Alimentele in care se gasesc Vitaminele din complexul B: Varza de Bruxelles, Broccoli, Varza, Rosii, Mazare, Ciuperci. - Vitamina C – ( Ajuta la inbunatatirea texturii pieli prin cresterea productiei de colagen. Este un factor important in tratarea sintomelor acneei si anume roseata, iritatia si inflamatia pielii datorita proprietatii anti-inflamatoarii ).
Alimente in care se gasesc Vitamina C: portocalele, grefele, lamaile, kiwi, broccoli, ardei, varza si patrunjel. - Vitamina E – ( Este foarte buna in tratarea cicatricilor lasate in urma vindecarii acneei, datorita proprietatii pozitive asupra circulatiei sanguine periferice si capacitatii de regenerare a pieli. Vitamina E este foarte eficienta si impotriva radicalilor liberi care cresc aparitia ridurilor si a pigmentari pieli ).
Alimentele in care se gasesc Vitamina E: avocado, porumb, cereale integrate, oua, cartofi, nuci, uleiuri vegetale din soia, masline, floarea soarelui si peste. - Vitamina F – ( Contine acizi grasi polinesaturati cu rol nutritiv si protector asupra tegumentelor, asigurand sanatatea pielii. Ajuta la tratarea acneei prin stimularea regenerarii epiteliului şi ţesutului conjunctiv si regleaza procesul glandelor sebacee de secretie a sebumului ).
Alimentele in care se gasesc Vitamina F: seminte floarea-soarelului, arahide, nuci, semintele de dovleac (crude), alune, migdalele dulci. - Zincul – ( In anumite cazuri tratamentul cu Zinc impotriva acneei poate da rezultate foarte bune. Este un mineral care mareste productia de colagen si ajuta la cresterea procesului de vindecare a ranilor ).
Alimentele cu un continut ridicat de Zinc : carne, peste, fructe de mare, oua si produsele lactate, drojdia de bere, ciupercile si fasolea.
Aceste vitamine se pot gasi in suplimente nutritive (unde veti gasi o gama larga de produse), in tratamente externe aplicate pe piele (masti, creme) si alimente.
Alimente care ajuta la vindecarea acneei prin aplicarea externa:
- Coaja de portocala
Coaja de portocala sa dovedit a fi foarte eficienta in tratarea acneei. Pentru aplicarea acestui tratament se rade coaja de portocala, unde se amesteca cu putina apa si se aplica pe zonele afectate de acnee. Este recomandat ca aceasta sa fie proaspat decojita de pe portocala. - Lamaia
Este unul dintre cele mai simple si mai eficiente tratamente impotriva acneei. Acesta se face prin aplicarea sucului de lamaie pe zona afectata pe o durata de maxim o ora, dupa care se curata cu apa calduta. - Usturoiul
Usturoiul este folosit in tratarea acneei datorita proprietatii sale antiseptice. Pentru tratamente externe se recomanda frecarea usturoiului crud pe zonele afectate pentru curatarea pielii de cosuri, pete si furunculi. - Castravetele
Acest tratament se realizeaza prin aplicarea castravetelui ras pe zona afectata de acnee, timp de 15-20 de minute dupa care se curata cu apa calduta. Este foarte eficient impotriva acneei, aparitia cosurilor si punctelor negre.
Atentie!
Pentru rezultate ale acestor tratamente este recomandat aplicarea zilnica a acestora. Primele rezultatele ale acestor remedii naturiste se pot vedea chiar si dupa o luna de la inceperea tratamentului.
Recomandari:
- Pentru persoanele care sufera de acnee este recomandat evitarea consumului de: bauturi carbogazoase, bauturi alcoolice, grasimi, cafea, ceai, carne, alimentele procesate(mezeluri), branzeturi fermentate, dulciuri (zahar, inghetata, bomboanele, ciocolata).
1 Comment-
Salut
Sunt foarte multumita de dr. Kasem si am decis sa raman clienta acestei clinici. Le recomand tuturor sa apeleze cu toata increderea la serviciile oferite de echipa