Blog Details

Eliminarea grasimii abdominale

Eliminarea grasimii abdominale

Un abdomen fara grasime abdominala, prin care se reliefeaza muschii abdominali, este important nu numai pentru sanatate ci şi pentru aspectul fiecaruia. Medici sustin ca eliminarea grasimi abdominale este un pas spre menţinerea sanataţii. Majoritatea persoanelor sunt constiente de riscurile aduse de excesul de grasime insa nu dau importanta si risca dezvoltarea unor afectiuni precum bolile cardiovasculare si diabetul (in special persoanele cu grasime acumulata in regiunea abdominala).

Conform unor studii realizate asupra persoanelor cu grasime abdominala sa demonstrat ca exista o legatura directa intre stratul adipos si cresterea valorilor unor markeri ai inflamatiei cronice.

Inflamatia si riscurile acesteia

Majoritatea doctorilor recomanda pentru evitarea unui atac de cord, diminuarea nivelului de colesterol. Analizele identifica doar jumatate din pacientii care au un risc crescut de atac de cord. De aceea cercetatorii işi indreapta atentia spre alte mecanisme de detectare a bolilor cardiace şi anume procesul inflamator. Acesta se manifesta prin inrosire locala, caldura, edem (umflare), durere, limitarea funcţiei şi reprezinta un proces care actioneaza in prima linie de aparare impotriva unei boli. Testele care arata existenta unei inflamaţii in organism este masurarea proteinei C reactive.

Un nivel crescut de Proteina C Reactiv (PCR) in sange duce la creşterea riscului de dezvoltare a unei afectiuni cardiace. Intre excesul de grasime corporala (in special cea abdominala) şi un nivel crescut de PCR exista o legatura directa. Grasimea abdomiala poate fi intalnita in doua locuri: grasimea subcutanta (cea de sub piele) şi grasimea din interiorul cavitaţii abdominale (care se afla intre organele interne).

Pentru a scapa de aceasta grasime abdominala este necesar o alimentatie adecvata impreuna cu exercitii fizice. Cel mai cunoscut este efortul fizic aerob insa tot mai multe studii demonstreaza ca o combinaţie intre exercitiile de forţa si cele aerobe confera un nivel mai crescut de eficienta in arderea grasimii abdominale

Un studiu realizat la Universitatea din Berlin pe 30 de femei obeze, care au fost impartite in 3 grupuri fiecare a cate 10 persoane au efectuat exerciţii fizice. Primul grup a efectuat exerciţii in regim aerob, al doilea grup exerciţii de forţa iar al treilea grup exerciţii de forţa şi exerciţii aerobice. Grupul cu exercitii aerobice a efectuat exerciţii cardio (60-70% din frecvenţa cardiaca maxima) timp de 6 zile pe saptamana. Grupul cu exerciţii combinate a realizat 3 zile exerciţii de forţa si 3 zile exerciţii aerobice.

Rezultatele au demonstrat ca grupul cu exerciţii aerobice au eliminat 23 cm3 de grasime subcutanta si 83 cm3 grasime viscerela iar grupul cu exerciţii combinate a eliminat 62 cm3 grasime subcutanta si 93 cm3 grasime viscerela.

De aceea daca doriţi sa scapati de excesul de grasime abdominala, adoptaţi un program de antrenament combinat prin alternarea exerciţiilor aerobice cu sedinţe de antrenament cu greutaţi.

Leave A Comment

All fields marked with an asterisk (*) are required