Blog Details

Indicatii sistematice Pectorali

Indicatii sistematice Pectorali

Indicatii sistematice Pectorali

Indicatii pentru executarea exercitiilor de Pectorali

Musculatura pectorala este formata din doua grupari de muschi si anume: Pectoralul Mare si Pectoralul Mic. Miscarea principala a celor doua grupari de muschi se face prin aducerea bratului spre mediana trunchiului. Toate exercitiile pentru pectorali datorita faptului ca actioneaza direct asupra cutiei toracice, ajuta la corectarea si prevenirea aparitiei anumitor afectiuni care apar in majoritatea schelelor de rahitism (o boala datorata lipsei alimentatiei si a Vitaminei D in perioada de sugar).

Respiratia
Pentru executarea exercitiilor de pectorali este important, insotirea acestora cu o respiratie profunda si completa, pentru cresterea mobilitatii cutiei toracice. Miscarile in general, care elimina presiunea asupra cutiei toracice, favorizeaza inspirul, iar cele care cresc presiunea asupra cutirei toracice favorizeaza expirul (Coborarea halterei sau a ganterelor spre piept favorizeaza inspirul iar ridicarea acestora favorizeaza expirul).

Greutatile
Greutatile de lucru pentru incepatori nu trebuie sa depaseasca 50-55 % din greutatea maxima pentru executarea unei singure repetari. Repetarile optime pentru realizarea unei serii sunt intre minim 8-9 repetari si maxim 12-15 repetari.

Antrenamentele
Exercitiile pentru pectorali atunci cand sunt lucrate in programe de antrenament, va trebui sa contina un numar maxim de 3-4 sedinte, pe o durata de 2 saptamani, pentru a oferi musculaturii posibilitatea de refacere.

Leave A Comment

All fields marked with an asterisk (*) are required